Vypátranie páchateľov lúpeže v Humennom, v Tatrách

11.03.2008 Celý región

Vypátranie páchateľov lúpeže v Humennom: Vo štvrtok 6.3.2008 okolo 21.30 h bol lúpežne prepadnutý v Humennom na Ševčenkovej ulici 52 ročný Humenčan vezúci sa na bicykli.
Zozadu ho niekto aj s bicyklom povalil na zem, jednou rukou ho držal pod krkom a druhou rukou z pravého zadného vrecka nohavíc mu vytiahol peňaženku, v ktorej mal osobné doklady a 32.000. - Sk. Pri prepadnutí poškodený utrpel pohmoždenie a odreninu ľavého kolena s dobou liečenia podľa predbežnej lekárskej správy 3 až 4 dni. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže.

Intenzívnym pátraním Humenských policajtov boli páchatelia uvedeného skutku včera vypátraní, zadržaní a už sú obvinení. Ide o troch mladistvých 17 ročných rovesníkov Humenčanov, študentov z dvoch miestnych stredných škôl.

Obvinení sa skutku dopustili po predchádzajúcej vzájomnej dohode. Fyzicky napadli na bicykli jazdiaceho muža. Jeden z partie dával pozor, aby ich nikto nevidel. Druhý ho odzadu spolu s bicyklom zvalil na zem, držal ho rukami pritisnutého k zemi a tretí mu z pravého zadného vrecka nohavíc vybral peňaženku v ktorej boli osobné doklady a 32.000. - Sk. Z miesta činu potom ušli a peniaze si medzi sebou rozdelili.
Policajti zaistili u zadržaných mladíkov nielen peňaženku a osobné doklady, ako aj časť ulúpenej sumy 15.500. - Sk. Tie polícia vrátila poškodenému. Páchatelia sú stíhaní na slobode. Hrozí im trest odňatia slobody 3 až 8 rokov, ale vzhľadom na to, že sú mladiství, tak polovičná sadzba výšky trestu.

Vypátranie páchateľa a jeho vzatie do väzby
Na návrh polície do väzby bol vzatý aj 18 ročný obvinený z Vysokých Tatier, Dolného Smokovca, v minulosti už raz súdne trestaný. Mladý muž sa vlámal vo štvrtok do cukrárne v Starom Smokovci. Ukradol peniaze a cigarety rôznych značiek. V tej istej predajni vylomil zásobník v spodnej časti výherného prístroja , z ktorého ukradol mince a bankovky v hodnote 10.445. - Sk.
Krádežou a poškodením zariadenia spôsobil celkové škody 27.500, - Sk.
Obvinený je stíhaný pre prečiny krádeže a poškodzovania cudzej veci. Hrozí mu trest odňatia slobody 6 mesiacov až 3 roky.
 

Vyberte región

mark